Mainos
Mainos

Lyhytelokuvia ja dokumentteja Kettupäivillä

Kettupäivät järjestetään nyt 17. kerran. Samalla Suomen elokuvakontakti ry juhlii 30-vuotista taivaltaan. Elokuvateatterit esittävät dokumentteja ja lyhytelokuvia vain harvoin, joten televisio ja erilaiset elokuvatapahtumat ovat niiden tärkeimmät esityskanavat.

- Me joudumme karsimaan noin puolet siitä mitä meille tarjotaan, sanoo Suomen elokuvakontakti ry:n toiminnanjohtaja, Heikki Keskinen. Kekseliäisyyttä pitää olla, ja pieni rosoisuus auttaa usein asiaa. Ja aiheen pitää olla mielenkiintoinen. Kriteereitä on tietysti monia, kun käsitellään näin isoa massaa.

Fiktion tekijöillä on lähes kaikilla päämääränä pitkä elokuva. Heikki Keskisen mukaan syykin on selvä: lyhytelokuvaa tekemällä ei nimittäin elä. Mutta Keskisen mukaan tämänvuotisilla Kettupäivillä on mielenkiintoista se, että ohjaaja Markku Pölönen, joka on parista lyhytelokuvastaan aikoinaan palkittu Kettupäivillä, on nyt saatuaan menestystä pitkän elokuvan parissa palannut jälleen lyhytelokuvaan. Lyhytelokuva on hyvä, kun se on sanomansa mittainen, toteaa Heikki Keskinen.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme