Mainos
Mainos

Maa- ja metsätalousministeriö haluaa perustaa kalastusmuseon Kerimäelle

Maa- ja metsätalousministeriön työryhmä ehdottaa kalastusmuseon perustamista Kerimäelle. Järvikalastukseen keskittyvän museon tarkoituksena olisi tallentaa, tutkia ja esitellä suomalaista kalastuskulttuuria.

Ehdotuksen mukaan museon rahoitukseen voisivat osallistua EU, Kerimäen kunta, maa- ja metsätalousministeriö sekä opetus- ja työministeriöt. Maa- ja metsätalousministeriö olisi valmis myöntämään hankkeelle kalastuskorttivaroista reilut 100 000 euroa seuraavien kolmen vuoden aikana.

Työryhmä perustelee museohanketta vuosituhantisen kalastusperinteen merkityksellä. Koska alan erikoismuseota ei maassamme vielä ole, kalastukseen liittyvän perinnetiedon ja esineistön kokoaminen on jäänyt vähälle. Alun perin ehdotuksen järvikalastusmuseosta teki Suomen järvikalastusmuseosäätiö.

Muiden muassa Museoviraston, opetusministeriön sekä Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen asiantuntijoista koottu työryhmä luovutti säätiön suunnitelmat hyväksyvän mietintönsä ministeri Jari Koskiselle tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot