Mainos
Mainos

Maaginen ääni Helsingissä

Helsingissä on tänään mahdollisuus kuulla meillä lähes tuntematonta azerbaidzanilaista mugham-musiikkia. Esittäjänä on mugham-musiikin mestari, laulaja Alim Qasimov.


Hänet palkittiin muutama kuukausi sitten musiikkimaailman korkeimmalla kunnianosoituksella, UNESCOn musiikkipalkinnolla, jota pidetään musiikin Nobelina.

Kriitikot ylistävät Qasimovin ääntä maagiseksi.

-"Joka sävel ilmaisee perustunteita. Musiikin kauneus ja tunnelmien tiheys ulottuvat jopa vuosisatojen yli luoden ikuisia hetkiä", "Qasimovilla on kyky vetää yleisö mukaansa. Hänen laulunsa koskettaa ja lumoaa yhä uudelleen eri tunnelmilla ja mielialoilla ilman, että se tuntuu teeskentelevältä tai keinotekoiselta.", eurooppalainen lehdistö suitsuttaa.

Savoy-teatterin konsertissa Qasimovia säestää Rauf Ismalov kamancha-piikkiviululla ja Malik Mansurov tar-luutulla.

Mugham perustuu moninaisiin asteikkoihin ja siinä on paljon improvisointia. Sitä pidetään suuressa arvossa Kaukasuksen seudulla ja Keski-Aasian turkkilaiskansojen keskuudessa.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme