Mainos
Mainos

Maailmalta vetoomuksia Buddha-patsaiden puolesta

Afganistania hallitsevan Talebanin sotilaat aikovat tuhota mittaamattoman arvokkaita Buddha-patsaita. Eri puolilta maailmalta virtaa Afganistaniin vetoomuksia Budha-patsaiden säilyttämiseksi.

Buddhalaisuuden monumentit vaarassa Afganistanissa

Lukuisat eri maat ovat vedonneet patsaiden säilyttämisen puolesta. Mm. Intia ja Sri Lanka ovat tarjoutuneet kuljettamaan patsaat pois Afganistanista. Afganistania hallitseva Taliban-liike on uhannut tuhota kulttuurihistoriallisesti mittaamattoman arvokkaita Buddha-patsaita. Talibanien mielestä Buddha-patsaat ovat islaminvastaisia.

20 vuotta kestänyt sisällissota on raunioittanut suuren osan Afganistania, mutta koskaan maan kulttuuriperintöä ei ole uhannut näin laaja hävitys. Unescon mukaan buddhien menettäminen on suuri takaisku koko ihmiskunnalle. Muinaisen silkkitien risteyskohdassa sijaitseva Afganistan on koti ainutlaatuisen rikkaalle kulttuuriperinnölle.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme