Mainos
Mainos

Mafia-kirjailija Roberto Saviano paljastaa Berlusconin Italian törkyjä

Gomorra-mafiakirjalla maailmankuuluksi tullut kirjailija-toimittaja Roberto Saviano kertoo uutusteoksessaan Järistyksen jälkeen nyt tositarinoita Silvio Berlusconin Italiasta.

Kirjan lukenut MTV3:n ulkomaantoimittaja Janne Hopsu arvioi, että "Roberto Savianon kuvaus nykypäivän Italiasta ei ole Toscanan hurmaava viinitilamaisema. Hänen Italiansa on korruptoitunut, väkivaltainen, hyvään pyrkivien ihmisten sekä maineen että fyysistä tuhoamista, pikkusieluisuutta, Napolin haisevaa jäteongelmaa."

Saviano on Gomorran julkaisemisen jälkeen elänyt henkivartijoiden ympäröimänä. Nytkin hän jatkaa samojen teemojen parissa.

Hän kuvaa muun muassa sitä, kuinka rikollisjärjestöjen jäsenet piileskelevät, mitkä ovat heidän arvonsa, miten järjestö on organisoitu ja miten sellaisen jäseneksi vihitään. Rikostoverin ja valan pettäminen ovat pahinta maailmassa.

Hopsun mukaan Savianon kirjoitus Napolin jäteongelmasta haisee pitkälle, sillä se on sekä rikollisten miljoonabisnes, että ympäristöongelma.

Lue Janne Hopsun arvio kokonaisuudessaan mtv3.fi/kirjat -sivulta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme