Mainos
Mainos

Marimekon perustajiin kuulunut muotitaiteilija Riitta Immonen on kuollut

Muotitaiteilija Riitta Immonen on kuollut. Hän menehtyi eilisiltana Laakson sairaalassa Helsingissä. Marimekon perustajiin kuulunut Immonen oli 90-vuotias.

Riitta Immonen oppi ammattinsa itse aikana, jolloin vaatetussuunnittelijan ammattikoulutusta ei vielä Suomessa ollut. Hän avasi ensimmäisen oman liikkeensä Atelier Riitta Immosen Helsinkiin sota-aikana. Vuonna 1951 Immonen oli mukana perustamassa Marimekkoa ja suunnitteli muun muassa sen ensimmäisen näytöskokoelman.

Myöhemmin Immonen aloitti muun muassa suomalaiseen pukeutumiskulttuuriin sopeutetun, pienimuotoisen haute couture -sarjatuotannon. Suurelle yleisölle muotitaiteilija tuli tutuksi Suomen Eeva-lehdestä, jossa hän antoi pukeutumisneuvoja omalla kysymys- ja vastauspalstallaan vuosina 1954-1966.

Riitta Immosen elämäkerta ilmestyi toukokuussa. Taiteilija oli itse läsnä kirjan julkistamistilaisuudessa Design-museossa. Teoksen on kirjoittanut filosofian tohtori, Helsingin yliopistossa käsityötieteen lehtorina työskentelevä Ritva Koskennurmi-Sivonen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme