Mainos
Mainos

Marja Mikkonen toiseksi Cannesissa

Marja Mikkonen on voittanut jaetun toisen palkinnon Cannesin elokuvajuhlien Cinéfondation-oppilastyösarjassa kokeellisella lyhytelokuvalla 99 vuotta elämästäni. Palkinnot luovutettiin myöhään eilisiltana.

Kilpailussa oli mukana kahdeksantoista oppilastyönä tehtyä lyhytelokuvaa eri puolilta maailmaa. Hopeisen palkinnon jakoi Mikkosen kanssa romanialainen Corneliu Porumboiu elokuvalla Calatorie la oras. Kilpailun voitti tanskalainen Frederikke Aspöck elokuvalla Happy now ja kolmannelle sijalle ylsi puolalainen Olga Zurawska elokuvalla Nebraska.

99 vuotta elämästäni on Mikkosen taiteellinen lopputyö Turun ammattikorkeakoulun taideakatemian poikkitaiteelliselta linjalta. Puolituntinen elokuva pohjautuu neljän eri-ikäisen naisen muistoille elämästään. Elokuva on kollaasi, joka yhdistelee elokuva- ja videotaiteen tyylilajeja, animaatiota, nukketeatteria, arkistokaitafilmejä ja dioja.

- Sain paljon hyvää palautetta elokuvastani festivaalien aikana, mutta tuomariston perusteluista en ymmärtänyt sanaakaan, koska puheenjohtaja puhui venäjäksi ja se tulkattiin ranskaksi. Kuulin vain meidän elokuvan nimen ja tajusin, että minun pitää mennä lavalle.

Mikkosen elokuva on mukana myös Vila de Condon elokuvafestivaaleilla Portugalissa myöhemmin tänä vuonna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme