Mainos
Mainos

Marko Röhr vuoden elokuvatuottaja

Suomen elokuvatuottajien keskusliitto SEK valitsi vuoden 2000 elokuvatuottajaksi Marko Röhrin. Hän on tuttu mm. Lakeuden kutsun, Rukajärven tien, Tulennielijän sekä Vääpeli Körmy -elokuvien tuottajana.

Marko Röhrin osuus suomalaisen elokuvan menestystarinassa on ollut liiton mukaan erityisen merkittävä. Kahdentoista vuoden aikana Röhr on tuottanut 13 pitkää elokuvaa. Lisäksi hän on ohjannut ja tuottanut useita kansainvälisesti menestyneitä vedenalaista maailmaa kuvaavia dokumentteja.

-Hänen toiminnassaan on ollut alusta asti leimallista varma ammattimainen ote, jonka avulla hän on pystynyt hankkimaan kansallisille tuotannoille kansainvälistä rahoitusta. Marko Röhrin ja hänen tuotantoyhtiönsä panos luo uskoa kotimaisen elokuvan menestyksen jatkumiselle, todetaan raadin perusteluissa.

Palkinto luovutettiin Röhrille tänään Savonlinnan elokuvajuhlilla, ja se jaettiin nyt neljättä kertaa. Palkintona on Kultainen kela, jonka grafiikan on suunnitellut Esa Niiniranta.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme