Mainos
Mainos

Matti Klinge eläkkeelle

Matti Klinge, Helsingin yliopiston historian ruotsinkielisen oppituolin professori vuodesta 1975, jää eläkkeelle 31.7.2001. Klinge on ollut oppituolin haltija 26 vuoden ajan. Hänen laaja tuotantonsa käsittelee ja arvioi uudelleen historian keskeisiä ilmiöitä ja tapahtumia monelta vuosisadalta ja on herättänyt laajaa huomiota sekä Suomessa että ulkomailla.

Klingen moniosaiset teokset sekä Helsingin yliopiston että Ylioppilaskunnan historiasta samoin kuin lukuisat julkaisut, joissa käsitellään Suomen asemaa Venäjän keisarikunnassa ja Itämeren alueella, ovat uudistaneet käsityksiä Suomen vaiheista Euroopan kulttuurin ja politiikan näyttämöllä.

Klinge on myöskin laajalti tunnettu yliopiston ja akateemisen kulttuurin edusmiehenä sekä yhteiskunnallisena ja julkisena toimijana.

Taiteilija Marjukka Paunila on ylioppilaiden ja tiedemaailmaa edustavien kollegojen aloitteesta maalannut professori Klingen muotokuvan, joka paljastetaan 10.5.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme