Mainos
Mainos

Mauri Sariola -seura epäilee nokialaiskirjailijaa plagioinnista

Kirjailija Mauri Sariolan elämäntyölle omistautunut Mauri Sariola-seura epäilee kirjailijan joutuneen laajan plagioinnin kohteeksi. Asiasta kertoo Länsi-Uusimaa.

Seuran mukaan nokialaisen kirjailijan, Reijo Lyijysen vuonna 2006 julkaistussa teoksessa Vain taivas tietää on runsaasti suoria tai lähes suoria otteita Mauri Sariolan teoksista.

Jo teosten nimissä on suurta yhtäläisyyttä, sillä pääosa Lyijysen teoksesta löytyvistä lainoista on Sariolan kirjasta Taivas yksin tietää.

Seuran mukaan Lyijysen kirjassa näyttäisi olevan myös suoria lainauksia Sariolan kolmesta muustakin kirjasta. Plagioinnin kohteena on ollut jopa kymmeniä sivuja Sariolan tuotannosta.

Mauri Sariolan oikeudenomistaja on tämän leski, Tuula Sariola, jonka mukaan mitään sopimusta Mauri Sariolan tekstien käyttämisestä Lyijysen romaanissa ei ole tehty. Tuula Sariola ei ole vielä tutustunut Lyijysen kirjaan, eikä osaa arvioida tapausta.

Mauri Sariola -seura harkitsee, tekeekö se asiasta tutkintapyynnön poliisille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme