Mainos
Mainos

Mediataiteelle vaaditaan lisätukea

Mediataiteilijat toivovat työllensä lisätukea.

Kulttuuriministeri Kaarina Drombergille luovutetussa Mediataide - kotimaiset toimijat ja kansainväliset mallit -julkaisussa todetaan, että mediataide on kansainvälisesti näkyvimpiä suomalaisen kulttuurin alueita elektronisen ja klassisen musiikin ohella.

Suomi on edelläkävijä mediateknologian kehittämisessä ja käyttöönotossa. Sen sijaan mediataidetta ei vielä ole huomioitu julkisilla toimenpiteillä. Toisin sanoen alan kokonaisrahoitus on hyvin vaatimatonta, eurooppalaista keskitasoa heikommalla tasolla, vaikka alan pää- ja sivutoimisten tekijöiden määrä on kasvussa.

Taidetoimikuntajärjestelmän ja opetusministeriön jakaman mediataiteen rahoitustaso tulisi julkaisun kirjoittajien mielestä nostaa kahteen miljoonaan euroon vuodessa. Lisäksi alaa tukemaan tulisi perustaa erillinen rahasto.

Tehty selvitys on katsaus kotimaisen mediataiteen kenttään, sen nykytilaan ja kehitystarpeisiin sekä kansainvälisiin mediataiteen toimintaympäristöihin. Se on jatkoa vuonna 1996 julkaistulle opetusministeriön komiteamietinnölle. Julkaisun ovat kirjoittaneet Tapio Mäkelä ja Minna Tarkka m-cult ry:stä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot