Mainos
Mainos

Miina Äkkijyrkkä sai kuvataiteen valtionpalkinnon

Kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkkä sai kuvataiteen valtionpalkinnon. Kulttuuriministeri Kaarina Dromberg luovutti 13 000 euron tunnustuksen tänään.

Valtion kuvataidetoimikunnan mukaan asiaansa uskovana oman tiensä kulkijana Äkkijyrkkä onnistuu teoksissaan yhdistämään harvemmin rinnastettavia asioita kuten maataloutta ja korkeakulttuuria, kuvataidetta ja karjankasvatusta sekä perinteen vaalimista ja performanssia.

Lehmä on hänen taiteensa keskeinen teema, ja toisinaan Äkkijyrkkä tulee testanneeksi myös yhteisönsä normeja tempauksillaan. Lisäksi kierrätystavaran ja orgaanisten materiaalien käyttö sekä ekologinen ja eettinen tematiikka ironisine sävyineen tekevät Äkkijyrkän taiteesta myös kansainvälisesti kiinnostavaa, ajassa kiinni olevaa ja ehdottomasti tunnustusta ansaitsevaa nykytaidetta.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot