Mainos
Mainos

Mikkanen voitti Finlandia Juniorin

Finlandia Junior -palkinnon on saanut Raili Mikkasen nuortenkirja Ei ole minulle suvannot! 26 000 euron tunnustuksen saajan valitsi kasvatustieteiden lisensiaatti Päivi Lipponen kuuden ehdokkaan joukosta.

Raili Mikkanen kertoo kirjassaan Ei ole minulle suvannot! Aino Krohnin (sittemmin Kallas 1878-1956) kiihkeistä kasvuvuosista. Teos lomittaa faktan ja fiktion ja tutustuttaa lukijan suomalaisen kulttuurihistorian tärkeisiin hetkiin. Se saa ulottuvuutta myös kerrontateknisen ratkaisun kautta. Tekijä on ikäänkuin itse asettunut minä-kertojan asemaan Liisa-kotiapulaiseksi, joka seuraa rakastavin, mutta myös kriittisin silmin hoidokkinsa elämää isän kuolemasta runokirjoihin ja Oskar Kallaksen tuliseen rakkauteen.

61-vuotias Mikkanen on aiemmin kirjoittanut useita suomalaisen kulttuurihistorian vaikuttajien nuoruudenkuvauksia. Hän on tunnettu myös Histamiini-sarjan kirjoittajana. Histamiini on sympaattinen marionettihevonen, jonka hellyttävän kömpelö ja ystävällinen hahmo on tullut tutuksi monille lapsille televisiosta.

Raili Mikkanen on julkaissut 30 teosta ja käsikirjoittanut parikymmentä lasten ja nuorten tv-ohjelmaa. Kirjailijan työnsä ohella Mikkanen työskentelee Helsingin kaupungin tiedottajana.

Muut ehdokkaat olivat Jukka Itkosen Käpälämäki, Liisa Kallion Eläinten uintiretki, Reetta Niemelän ja Leena Lumpeen Miljan kesä ja Miljan talvi, Seita Parkkolan ja Niina Revon Ruttolinna sekä Sari Peltoniemen Kukka Kaalinen koulutiellä.

Suomen Kirjasäätiön perustama Finlandia Junior -palkinto myönnetään vuosittain ansiokkaalle suomalaiselle lasten- tai nuortenkirjalle. Palkinto on jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1997.

(Seitsemän uutiset 28.11.2002)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot