Mainos
Mainos

Mikko Franckista Suomen kansallisoopperan ylikapellimestari

Mikko Franck aloittaa viisivuotiskautensa Kansallisoopperan ylikapellimestarina 1. elokuuta 2006.

Mikko Franck on valittu Suomen kansallisoopperan uudeksi ylikapellimestariksi. Hänen viisivuotinen toimikautensa alkaa 1. elokuuta 2006 ja päättyy 31. heinäkuuta 2011.

Franckin tuleva toimenkuva vastaa kansainvälisissä oopperataloissa vakiintunutta musiikillisen johtajan tehtävää. Hänestä tulee Kansallisoopperan johtoryhmän täysivaltainen jäsen ja hän osallistuu muun muassa ohjelmiston suunnitteluun ja taiteelliseen kehittämiseen.

Vuonna 1979 syntynyt Mikko Franck on vakiinnuttanut kansainvälisen asemansa ja hänellä on jo laaja orkesteri- ja oopperaohjelmisto. Tänä keväänä hän johtaa muun muassa Lemmenjuoman Berliinin valtionoopperassa.

Parhaillaan Franck työskentelee Belgian kansallisorkesterin musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Lisäksi hän johtaa säännöllisesti useita orkestereita kotimaassa ja maailmalla.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 02.04.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme