Mainos
Mainos

Mirkka Rekolalle ensimmäinen P. Mustapää -palkinto

Mirkka Rekola on tähän mennessä julkaissut lähes 30 teosta. Hänen runojaan on käännetty useille kielille.

Runoilija Mirkka Rekola on saanut P. Mustapää -palkinnon tunnustuksena elämäntyöstään. Palkinto jaettiin tänään Nokialla ensimmäisen kerran.

Mirkka Rekolan esikoisteoksen Vedessä palaa ilmestymisestä tulee syksyllä kuluneeksi 50 vuotta. Hän on tähän mennessä julkaissut lähes 30 teosta ja hänen runojaan on käännetty useille kielille. Uusimman runokokoelman, Valekuun reitin, on määrä ilmestyä syksyllä.

Runoilijanimimerkillä P. Mustapää tunnettu Martti Haavio (1899-1973) vietti osan lapsuudestaan Tottijärvellä, joka sittemmin liitettiin Nokiaan. P. Mustapää -palkinnolla halutaan kiinnittää huomiota sellaiseen runouteen, joka kestää ja jonka arvoa aika vain parantaa.

6000 euron suuruisen palkinnon taustalla ovat Nokian kaupunki, kulttuuriyhdistys NoKuKa (Nokialla Kulttuuria Kaikille) sekä Nokian Uutiset ja Nokian Panimo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme