Mainos
Mainos

Miss Suomi -kisojen vedonlyönnistä kohu

Oliko missikisojen voittaja joidenkin vetoa lyöneiden tiedossa jo etukäteen? Tästä kohistaan nyt.

Viime viikonlopun suurin yllättäjä oli tuore Miss Suomi Noora Hautakangas. Vielä viikko sitten Nooran mahdollisuuksiin olla seuraava Miss Suomi ei uskottu lehtien lukijaäänestyksissä eikä vedonlyöntifrimoissa. Kuitenkin juuri ennen finaalia hänen puolestaan lyötiin epänormaalin kovilla panoksilla vetoa monessa kansainvälisessä vedonlyöntiyrityksessä.

Edes vedonlyöntiyrityksen kertoimen lasku ei vaikuttanut pelaajiin: vetoja tehtiin siihen malliin kuin voittajasta oltaisiin oltu varmoja.

Erikoiseksi tilanteen tekee se, että vedonlyöntitoimistot sulkivat kaupanteon klo 19.30 ja voittajat olivat tuomariston sihteerin Eino Makusen tiedossa vasta klo 20.40. Jotain tapahtui siis tunnissa ja kymmenessä minuutissa.

Vedonlyöntiyritys epäilee sisäpiiriä

Maajohtaja Jussi Hietaranta kansainvälisestä internetissä toimivasta vedonlyöntiyrityksestä vahvistaa, että vetoa lyöneiden henkilötiedot antavat aihetta epäillä sisäpiirin tienneen jo ennakolta, kuka tulee voittamaan tämän vuoden Miss Suomi -tittelin. Henkilötietoja ei voi firmojen sääntöjen mukaan kuitenkaan julkistaa.

Tutkintapyynnön tekeminen on silti vaikeaa: prosessi tulisi mahdollisesti maksamaan enemmän kuin vedonlyöntifirmojen nyt tekemät tappiot. Missikilpailujen todellinen voittaja löytynee siis tänä vuonna jostain muualta kuin kärkikolmikosta - todennäköisesti hyvin läheltä missiorganisaatiota.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme