Mainos
Mainos

Mitä ihmettä - 360 asteen piano

Lontoon legendaarisessa musiikkimekassa Roundhousessa on nyt esillä toisenlaista taidetta kuin David Bowien tai Rolling Stonesin konsertteja. Arkkitehti ja muotoilija Ron Arad on luonut tilaa valtavan, pyöreän ja liikkuvan videoinstallaation.

Videokuvat heijastetaan 5 600 silikoninaruun, jotka roikkuvat katosta. Narujen muodostama ympyrä on halkaisijaltaan 18 metriä ja katsoja voi kävellä tilaan sisälle.

Israelissa syntynyt, nykyisin Lontoossa asuva arkkitehti Arad kutsui muita taiteilijoita luomaan omia töitään installaation pintaan. Amerikkalainen taiteilija ja säveltäjä Christian Marclay loi pintaan 360-asteisen pianon, jonka musiikki on kuultavissa tilassa. Marclay on tunnettu, myös Venetsian Biennaalessa palkittu taiteilija.

The Roundhouse on alun perin rakennettu junatalliksi vuonna 1847, mutta 1960-70-luvuilla siitä tuli musiikkimekka. Tuolloisella esiintyjälistalla olivat the Doors, the Rolling Stones, Pink Floyd,Led Zeppelin jne.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme