Mainos
Mainos

Mittaamattoman arvokas keskiaikainen käsikirjoitus varastettu Espanjassa

Keskiajalta peräisin oleva uskonnollinen käsikirjoitus on varastettu espanjalaisesta Santiago de Compostelan katedraalista.

Mittaamattoman arvokasta Codex Calixtinus -kirjaa säilytettiin katedraalin arkistossa, johon on pääsy vain muutamilla henkilöillä.

1100-luvulla kirjoitettu, piirroksin kuvitettu ja ornamentein koristeltu alkuperäinen käsikirjoitus on tuotu nähtäville vain erikoistilaisuuksissa. Sen lukuisat kopiot ovat tuttuja kautta katolisen maailman.

Codex Calixtinus on ohjekirja pyhiinvaeltajille heidän vaelluksellaan pyhän Jaakobin reitillä kohti Santiago de Compostelaa. Se sisältää lisäksi saarnoja, apostoli Jaakobiin liittyviä liturgisia tekstejä ja selostuksia ihmeistä.

Katedraalin tuomiorovastin José Maria Díazin mukaan kirkon kaikissa tiloissa on runsaasti valvontakameroita, ja kaikista siellä liikkuvista jää tallenne. Ne on luovutettu poliisille.

Espanjan poliisi sai tiedon käsikirjoituksen katoamisesta eilen illalla.

(MTV3 - TVE)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme