Mainos
Mainos

Müllerin kirjat loppuunmyyty

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Akateemisen kirjakaupan johtaja Stig-Björn Nyberg on ilahtunut Herta Müllerin voittamasta Nobelin kirjallisuuden palkinnosta. Hän kuitenkin varoittaa innostuneita lukijoita.

- Kirjakaupoista Müllerin kirjoja on turha metsästää, ne ovat olleet loppuunmyytyjä jo kymmenen vuotta, Nyberg kuitenkin uskoo kustantajan ryhtyvän pikaisiin toimiin.

Nyberg on myös ilahtunut kotimaisen kirjallisuuden uusista tuulista.

- Jari Tervon mukana Suomeen on saapunut hyvä kotimainen poliittinen satiiri, Nyberg toteaa.

Viime aikoina on julkaistu myös useita elämänkertoja. Viimeisin, akateemikko Paavo Haavikon elämästä kertova teos julkaistiin tänään.

Nybergin mukaan Haavikon pojan Heikki Haavikon reaktio kirjan julkaisemiseen vain lisäsi kirjan markkinointia. Haavikko olisi halunnut lukea ja tarkastaa kirjan ennen julkaisua, mutta Helsingin käräjäoikeuden mukaan pojalla ei ole teokseen tekijänoikeuksia.

Nyberg kannustaa huomisen Aleksis Kiven -päivän innoittamana suomalaisia lukemaan kansalliskirjailijoitaan kuten Aleksis Kiveä ja J.L. Runebergia.

Katso Akateemisen kirjakaupan johtaja Stig-Björn Nybergin haastattelu (Huomenta Suomi 9.10.2009)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme