Mainos
Mainos

Museokävijät janoavat tietoa

Elämykset ovat museossa kävijöistä tärkeitä mutteivät kuitenkaan ykkösasia.

Sotamuseossa

Suomalaiset hakevat museoista ensisijaisesti tietoa ja opetusta. Elämyksellisyys, johon viime vuosina on museoissakin panostettu, on listalla vasta kolmantena.

Suomen museoliiton valtakunnallisen kävijätutkimuksen mukaan varsinkin luontoaiheisten museoiden suosio on vahvassa nousussa. Tyypillinen museokävijä on 25-44-vuotias, joka vierailee museossa lomamatkalla perheensä kanssa.

Noin puolet suomalaisista käy museossa vähintään kerran vuodessa. Kävijöistä 58 prosenttia on naisia ja 42 prosenttia miehiä. Laman jälkeen museoiden kävijämäärät ovat nousseet miljoonalla. Viime vuonna päätoimisesti hoidetut museot keräsivät yhteensä 4,8 miljoonaa kävijää.

Vieraat olivat yleensä hyvin tyytyväisiä museoiden palvelutasoon ja osaamiseen. Tutkimus toteutettiin 165 museossa kahtena kyselytutkimuksena heinäkuussa ja lokakuussa vuonna 2002.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme