Mainos
Mainos

Museoviikko huipentuu sunnuntaina museopäivään

Parhaillaan vietettävä museoviikko huipentuu sunnuntaina kansainväliseen museopäivään, jonka teemana on "museot ja ystävät". Kansainvälinen museoneuvosto ICOM haluaa kansainvälisenä museopäivänä tukea museoiden ystävien toimintaa ja korostaa lukemattomien museoharrastajien ja ystäväyhdistysten suurta, mutta vähälle huomiolle jäänyttä työtä.

Suomessakin jo 50 museolla on ystäväyhdistys ja uusia syntyy jatkuvasti. Museopäivänä voi osoittaa ystävyyttään museoita kohtaan vaikkapa osallistumalla pärekattotalkoisiin Seurasaaren ulkomuseossa Helsingissä Seurasaaren ystävien kanssa.

Sunnuntaina Helsingissä avataan täydellisen muodonmuutoksen kokenut Postimuseo pääpostitalossa. Turun linnassa tehdään opastettuja kierroksia suljettujen ovien taakse. Turun maakuntamuseon ystävät -yhdistys esittelee linnan aulassa omaa toimintaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme