Mainos
Mainos

Music Export Finlandille kansainvälistymispalkinto

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on myöntänyt Music Export Finlandille vuoden 2010 kansainvälistymispalkinnon. Music Export Finland on ensimmäinen palkinnon saanut organisaatio, jonka toimiala saa tulonsa myös aineettomien hyödykkeiden, eli tekijänoikeuksien sekä musiikkiin liittyvän osaamisen ja palveluiden myymisestä.

Palkinto on tunnustus kansantaloutta ja elinkeinoelämää hyödyttäneestä kansainvälisestä toiminnasta. Sen tavoitteena on edistää yritysten toimintaa ulkomailla sekä kykyä kehittää ja soveltaa uusia toimintamalleja.

-Otamme palkinnon vastaan kiitollisina ja nöyrinä. Se on tunnustus paitsi suomalaiselle musiikille ja tekemällemme työlle musiikkiviennin edistämiseksi, myös tekijänoikeuksille ja musiikkialalla toimiville ammattilaisille, Music Export Finlandin toiminnanjohtaja Paulina Ahokas toteaa.

-Suomella on menestyjiä monessa musiikkityylissä ja alan eri sektoreilla. Voimakkaimmin kasvaa keikkamyynti- ja muu konserttitoiminta. Suomalaisten tekijöiden kappaleita on noussut listaykkösiksi muun muassa Etelä-Koreassa, Saksassa ja Norjassa, ja uudet palveluyritykset saavat jalansijaa eri markkinoilla, Ahokas kertoo.

Tänään Helsingissä myönnettyjen kansainvälistymispalkintojen muut saajat ovat mobiilituotteiden laukkuja valmistava Golla ja tuuliturbiinien kestomagneettigeneraattoreita valmistava The Switch.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme