Mainos
Mainos

Musiikin alalle neljä uutta taiteilijaprofessoria

Muusikoille Timo Alakotila ja Kari Kriikku sekä säveltäjille Eero Hämeenniemi ja Jukka Linkola on myönnetty niin sanottu taiteilijaprofessoriapuraha, joka jaetaan erittäin ansioituneelle taiteenharjoittajalle. Apurahan saaja voi käyttää taiteilijaprofessorin nimikettä.

Valtion säveltaidetoimikunta on jakoi tänään vuoden 2012 alusta alkavat taiteilija-apurahat. Hakemuksia saapui 261 ja apurahoja myönnettiin 47 taiteilijalle.

Nykyiset yksitoista taiteilijaprofessorin virkaa muutetaan vähitellen eri taiteenalojen vuosiapurahoiksi. Taiteen keskustoimikunta kiintiöi apurahat siten, että valtion säveltaidetoimikunnalle tuli jaettavaksi neljä enintään 10-vuotista apurahaa kauden 2012 alusta.

Kari Kriikku ja Jukka Linkola saavat 10-vuotiset apurahat. 5-vuotisten apurahojen saajat ovat Timo Alakotila, Eero Hämeenniemi, Olli Kortekangas, Kerkko Koskinen, Ville Ojanen, Tapio Tuomela ja Markku Ounaskari.

Lisäksi jaettiin 3-, 1- ja puolivuotisia apurahoja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme