Mainos
Mainos

Musiikin vienti nousuun

Tuore tutkimus paljastaa, että suomalaisen musiikin vienti on jälleen kasvussa.

Music Export Finlandin tilaaman ja Mediaclever Oy:n toteuttaman tutkimuksen mukaan musiikkiviennin kokonaismarkkina-arvo vuonna 2008 oli 23 324 231 euroa, eli lähes 4 miljoonaa euroa vuotta 2007 enemmän.

Lisäkasvua musiikkivientiin on tuonut erityisesti lisääntynyt livesektorin palveluliiketoiminta, kuten keikkamyynti- ja muu konserttitoiminta. Lisäksi aktiivisten kansainvälisten lisenssisopimusten määrä on kasvanut huomattavasti.

Alueellisesti eniten vientituloa kertyy aiempien vuosien tapaan saksankielisestä Euroopasta sekä Pohjoismaista, joiden lisäksi musiikkialan yritykset pitävät tärkeinä potentiaalisina vientimarkkinoina erityisesti Yhdysvaltoja ja Japania.

- Musiikkialalla on tällä hetkellä paljon innovatiivisia ja kasvuhakuisia yrityksiä, jotka pyrkivät kehittymään ja kansainvälistymään. Suomen musiikkiteollisuuden toimintaympäristö lisäksi mahdollistaa ketterät liikkeet ja uudenlaisten ansaintamallien kehittämisen, kertoo Music Export Finlandin johtaja Paulina Ahokas.

Ahokkaan mukaan Suomen tietynlainen kokemattomuus on myös selvä vahvuus.

- Meille ei ole kehittynyt hitaasti muuttuvia, luutuneita toimintatapoja ja rakenteita, Ahokas summaa.

Katso Tuula Malinin raportti Tampereelta

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot