Mainos
Mainos

Musiikkitaloa parjataan laulajantappoareenaksi

Musiikkitalon toinen toimintavuosi on kääntymässä kevääseen, ja kritiikki talon akustiikkaa kohtaan on kasvanut. Konserttisalia on nimitetty jopa laulajantappoareenaksi.

Musiikkitalon johto ja pääkäyttäjäorkesterit pitävät nimitystä kohtuuttomana, mutta myöntävät, että talon akustiikassa riittää hiomista.

Orkesterit ovat ryhtyneet ratkomaan ongelmia pohtimalla muun muassa laulusolistin sijoittamista aikaisemmasta poikkeaviin paikkoihin lavalla.

Musiikkitalo tarjoaa yllättäen sähköistä vahvistamista taloa vuokraaville lauluäänen kuuluvuuden parantamiseksi.

– On tehty lisähankintoja, joilla saamme kuulokuvaa laajennettua sähköisesti. Kevyen musiikin konserteissa vahvistettua ääntä voidaan suunnata myös lavan taakse, Musiikkitalon toimitusjohtaja Katja Leppäkoski kertoo.

Musiikkitalo voi jatkossa tarjota tätä mahdollisuutta myös klassisen musiikin konserttijärjestäjille.

– Sähköinen levittäminen mahdollistaisi kaupallisten toimijoiden myyntikapasiteetin ja lipputulojen kasvun. Se on toki täysin järjestäjistä itsestään kiinni mihin ratkaisuun he päätyvät, Leppäkoski sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme