Mainos
Mainos

Muukalainen sai filmijuhlien pääpalkinnon

Jukka-Pekka Valkeapään esikoiselokuva Muukalainen on saanut Göteborgin kansainvälisten filmijuhlien pääpalkinnon Nordic Film Awardin. Elokuvan kuvaaja Tuomo Hutri palkittiin puolestaan parhaasta kuvauksesta The Kodac Nordic Vision Awardilla. Valkeapään rahapalkinnon arvo on 100 000 Ruotsin kruunua.

Mykkää poikaa esittävä Vitali Bobrov Jukka-Pekka Valkeapään elokuvassa Muukalainen.

Muukalainen on Jukka-Pekka Valkeapään (s. 1977) taiteellisesti tinkimätön esikoiselokuva, joka on herättänyt huomiota usealla merkittävällä kansainvälisellä festivaalilla. Valkeapään elokuva on arvoituksellinen ja voimakas tarina uskollisuudesta, petoksesta ja rakkaudesta. Muukalaisen ovat käsikirjoittaneet Jukka-Pekka Valkeapää sekä Jan Forsström, ja sen pääosissa nähdään Vitali Bobrov, Emilia Ikäheimo, Jorma Tommila ja palkittu tshekkinäyttelijä Pavel Liška.

Muukalainen sai maailmanensi-iltansa Venetsian elokuvajuhlilla viime elokuussa ja Suomen ensi-iltansa viime perjantaina.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme