Mainos
Mainos

Muusikkojen liiton tunnustus Markku Johanssonille

Suomen muusikkojen liitto on luovuttanut vuoden 2002 tunnustuspalkinnon trumpetisti Markku Johanssonille. Tunnustus on 2000 euroa ja se myönnetään Liiton toimintapiirissä ansioituneelle henkilölle.

Vuonna 1949 syntynyt Johansson on jo vuodesta 1970 työskennellyt ammatikseen muusikkona, sovittajana ja kapellimestarina. Liiton perustelujen mukaan hän on eittämättä keskeisin hahmo uuden suomalaisen viihdeorkesterikulttuurin luomisessa.

-Hän on niin sovituksillaan kuin johtamisillaan vaikuttanut ratkaisevasti siihen, että maamme orkesterilaitoksen piirissä on alettu enenevässä määrin soittaa viihdemusiikkia, perusteluissa todetaan.

Markku Johansson on vuodesta 1988 ollut Vantaan viihdeorkesterin kapellimestari. Vuonna 1993 hän sai Jazzliiton Yrjö-palkinnon ja vuonna 1996 Kullervo Linnan säätiön tunnustuspalkinnon. Hän on UMOn perustajajäseniä ja soitti orkesterissa trumpettia vuoteen 1983 asti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme