Mainos
Mainos

Näyttelijä George C. Scott kuollut

Amerikkalainen elokuvanäyttelijä George C. Scott on kuollut. Hänet löydettiin eilen sairauskohtaukseen menehtyneenä kotoaan läheltä Los Angelesia. Scott oli kuollessaan 71-vuotias. George C. Scott muistetaan erityisesti loisteliaasta roolityöstään panssarikenraali George S. Pattonina Franklin J. Schaffnerin vuonna 1970 ohjaamassa suurelokuvassa "Patton".

Scott palkittiin suorituksestaan pääosa-Oscarilla. Elokuva-alan korkeinta tunnustuspalkintoa halveksunut Scott ei kuitenkaan ottanut Oscariaan vastaan. Vuoden 1971 Oscar-palkintojen jakoseremonian aikana hän oli New Yorkin osavaltiossa sijaitsevalla maatilallaan ja katseli televisiosta jääkiekkoa. Valkokankaalla vuonna 1959 debytoineen Scottin muista elokuvatöistä tunnetuimpia ovat roolit elokuvissa "Suurkaupungin hait" ja "Tohtori Outolempi". Myöhemmin hänen näyttelijänuransa kääntyi laskuun osittain alkoholiongelmien ja kehnojen roolien vuoksi. Vielä viimeisinä vuosinaan hän esiintyi kuitenkin monissa tv-elokuvissa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme