Mainos
Mainos

Neljän suomalaisen taiteilijan töitä huutokaupataan Lontoossa

Neljän suomalaisen vuosisadan vaihteen taiteilijan töitä on tänä kesänä myynnissä huutokaupassa Lontoossa. Huutokauppakamari Christie`s järjestää myynnin juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Mukana on kolme Albert Edelfeltin työtä sekä yksi Helene Schjerfbeckiltä, Berndt Lindholmilta ja Hugo Simbergiltä. Edelfeltin maalauksien lähtöhinnat ovat korkeimmat; ne alkavat hieman alle tai yli miljoonasta markasta.

Edelfeltin töistä myytävänä ovat vuonna 1881 suuriruhtinas Andrei Vladimirovitsista maalaama teos, 1899 maalattu "Tunnelmallinen Kesäilta Haikon lahdella" ja lisäksi mukana on maalaus "Nuoruuden sävelmä". Berndt Lindholmilta on huutokaupassa hänen varhaistuotantoonsa kuuluva maalaus "Montmarte", joka on maalattu 1875 Pariisissa.

Helene Schjerfbeckiltä on puolestaan myytävänä maalaus, jossa hänen mallinaan 1929 istui veljenpoika Måns. Hugo Simbergin teoksista "Talvimaisema Karjalasta" on myytävänä Christie´sillä.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme