Mainos
Mainos

Nobelisti Doris Lessingin omaelämäkerta suomeksi

Viime vuonna kirjallisuuden Nobel-palkinnon saaneen Doris Lessingin laajan tuotannon kulmakivi ilmestyy vihdoin suomeksi.

Otava julkaisee viime vuonna Nobelin kirjallisuuspalkinnon saaneen Doris Lessingin kaksiosaisen omaelämäkerran ensimmäinen osan Under my skin (1994) ensi marraskuussa. Teoksen suomentaa Eva Siikarla. Siikarla suomentaa myös toisen osan Walking in the shade (1997) joka ilmestyy syksyllä 2009.

Omaelämäkertaa pidetään 88-vuotiaan Lessingin laajan tuotannon kulmakivenä. Teos on saanut kansainvälisesti erinomaiset arviot, se on palkittu ja sitä on kiitetty muun muassa ajankuvana.

Myös romaanit Eloonjääneen muistelmat ja Viides lapsi ovat saatavilla uusina painoksina. Samoin viisiosainen Väkivallan lapset -sarja on ilmestynyt kokonaisuudessaan pokkareina. Sarjaan kuuluvat kirjat Parempien ihmisten lapsi, Hyviin naimisiin, Myrskyn varjossa, Lumous haihtuu ja Muutoksen aika.

Kun Lessing sai Nobelin, uusimmat suomennokset olivat vuodelta 1989.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme