Mainos
Mainos

Novellielokuvakilpailun voittajat selvillä

Suomen elokuvasäätiön ja Ylen novellielokuvahankkeeseen valittujen käsikirjoitusten ympäristönä on pääkaupunkiseutu. Suurin osa kilpailuun lähetetyistä töistä käsitteli myös työtä tai työttömyyttä.

Suomen elokuvasäätiön ja Ylen novellielokuvahankkeen toteutettavat käsikirjoitukset on valittu. Helmikuussa julkaistuun kilpailuun saapui kaikkiaan 77 ehdotusta, joista toteutetaan neljä. Elokuvat tulevat olemaan kestoltaan noin 28 minuuttia, ja ne esitetään Ylen Kotikatsomossa.

Valittujen käsikirjoitusten ympäristönä on pääkaupunkiseutu. Khadar Ahmedin käsikirjoittama Kaupunkilaiset kertoo pätkätöistä. Myös Panu Heikkilän ja Ville Haapasalon käsikirjoittama Luola kertoo työnteosta yrittäjäperheen kautta.

Kaksi muuta toteutettavaa käsikirjoitusta kertovat vapaa-ajan vietosta. Jon Sundellin Monte Rosso on kuvaus kolmekymppisen miehen viikonlopusta Helsingissä ja Kirsikka Saaren Tyttöjen ilta äidin ja tyttären tahoillaan viettämästä illasta.

Suurin osa kilpailuun lähetetyistä töistä käsitteli työntekoa tai työttömyyttä kaupunkiympäristössä miehen näkökulmasta. Useat käsikirjoitukset sisälsivät huumoria, ja kilpailuun osallistui myös useita komedioita.

Suomen elokuvasäätiö ja Yle TV1 rahoittavat toteutettavia käsikirjoituksia yhteensä 170 000 eurolla. Vastaavanlainen kilpailu on tarkoitus järjestää myös vuoden kuluttua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme