Mainos
Mainos

Nuoret säveltämisen makuun Musica Novassa

Helsinkiläinen uuden musiikin tapahtuma Musica Nova haluaa tuoda nykysäveltäjät ja muusikot lasten, nuorten ja opettajien ulottuville. Sen vuoksi tapahtuma käynnistää kouluissa monikulttuurisen Liisa Ihmemaassa -sävellystempauksen nyt ensimmäistä kertaa osana festivaalia.

Sävellysprojekti perustuu luovaan työpajoissa työskentelyyn Itä- ja Pohjois-Helsingissä. Vetäjinä ovat säveltäjät Olli Kortekangas ja Herman Rechberger yhdessä eri kulttuureja edustavien maahanmuuttajamuusikoiden kanssa. Säveltämisen saloihin työpajalaisia perehdyttävät myös kokeneet ohjaajat sekä Sibelius-Akatemian solistisen ja musiikkikasvatusosaston opiskelijat.

Työpajoihin otetaan ala-asteen koululuokkia ja musiikkiopistojen ryhmiä opettajineen. Työpaja-työskentely kouluissa ja opistoissa alkaa tammikuun alussa. Hanke huipentuu suureen lopputapahtumaan Musica Nova -festivaalin päätöspäivänä 11. maaliskuuta. Sävellysprojekti lukeutuu kulttuurikaupunkivuoden tapahtumiin. (STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme