Mainos
Mainos

Nuori Voima -palkinto galleristi Leena Kuumolalle

Galleristi Leena Kuumola sai Nuoren Voiman tämänvuotisen tunnustuspalkinnon tänään. Tunnustus annetaan vuosittain ansioituneesta työstä kirjallisuuden ja taiteen hyväksi. Liiton mukaan Kuumolan galleria on viime vuosina edistänyt huomattavalla tavalla korkeatasoisen kokeilevan taiteen asemaa suomalaisessa kulttuurielämässä.

-Gallerian näyttelytoiminta on tinkimättömällä johdonmukaisuudellaan ja pitkäjännitteisyydellään tehnyt talouden ehdoille alistumatta mahdolliseksi taiteen, joka ei rajaa itseään etukäteen määriteltyjen ehtojen mukaan, perusteluissa sanotaan.

-Usein hyvinkin runolliset näyttelyt ovat antaneet yleisölle mahdollisuuden pohtia, mitä poikkitaiteellisuus parhaimmillaan voi merkitä.

Leena Kuumolan galleria on toiminut Helsingin Töölössä kohta seitsemän vuotta. Galleria on antanut erityisesti nuorelle sukupolvelle mahdollisuuden saada töitään esiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme