Mainos
Mainos

Nykymusiikkiguru Pierre Boulez avaa Helsingin juhlaviikot

Huomenna alkava, Suomen suurin festivaali, Helsingin juhlaviikot, tarjoaa musiikkia rockista klassiseen, sekä teatteria ja tanssia. Esiintyjiä on runsaan kahden viikon aikana noin 70.

Juhlaviikkojen yksi päävieraista on ranskalainen modernin musiikin ikoni ja myös kiistelty hahmo Pierre Boulez, joka tunnetaan tiukoista musiikillisista kannanotoistaan.

84-vuotias Boulez on kapellimestarina kulttihahmo ja nykymusiikin säveltäjänä suuri, mutta myös kiistelty nimi. Boulez muun muassa perusti Pariisiin Ircamin, joka kehittää ja opettaa uuden teknologian ilmaisumahdollisuuksia nykysäveläjille.

Helsingin juhlaviikoilla nähdään 30 Suomen tai maailman kantaesitystä; tarjolla on mm. tanssiteos Sutra, joka yhdistää nykytanssia ja shaolin munkkien taisteluakrobatiaa. Osa esityksistä on varattu jo loppuun, kuten Esa-Pekka Salosen Philharmonia-orkesterin konsertit, sekä rock-yhtye Willcon ja Maija Vilkkumaan esiintymiset.

Katso Pekka Niemiahon juttu (Kymmenen uutiset 12.8.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme