Mainos
Mainos

Ohjaaja-näyttelijä Martti Kainulainen kuollut

Ohjaaja, näyttelijä Martti Kainulainen kuoli eilisiltana Joutsenon sairaalassa syöpään. Hän oli 72-vuotias. Kainulainen oli syntynyt Lappeella 16. marraskuuta 1927.

Martti Kainulainen teki uransa maakuntanäyttelijänä, mutta hänen kasvonsa olivat tutut monista elokuvista ja tv-sarjoista. Viimeiseksi tv-työksi jäi veijariballadi Kekkosen kaveri, joka nähtiin TV2:ssa 6. syyskuuta. Siinä Kainulainen esitti apteekkaria.

Kainulainen jäi vuonna 1985 Lahden kaupunginteatterista eläkkeelle. Sen jälkeen hän vieraili näyttelijänä Lappeenrannan kaupunginteatterissa ja ohjaajana Porin teatterissa, Rovaniemen teatterissa sekä Kemin kaupunginteatterissa. Hän sai runsaasti julkista tunnustusta, muun muassa lukuisia elokuva-alan Jusseja ja valtionpalkinnon vuonna 1981.

Kainulaisella oli myös kirjallsia kykyjä. Hänen tuotantoonsa sisältyi näytelmiä, kuunnelmia, lastenohjelmien käsikirjoituksia sekä romaanit Maaliikanen vuonna 1989 ja Oi Suomi synnyinmaa vuonna 1991.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme