Mainos
Mainos

Oopperajohtaja pyörsi eronsa

Juhani Raiskisen ero Kansallisoopperan johdosta kesti viikon. Raiskinen on tänään perunut ennenaikaisen lähtönsä päästyään sopimukseen Kansallisoopperan talouden turvaamisesta. Tilanteen pelastaminen vaatii opetusministeriön lisäavustusta, joka otettaisiin veikkausvoittovaroista.


Pääjohtaja Juhani Raiskinen on perunut päätöksensä jättää kansallisooppera. Hän on luvannut jatkaa oopperan johdossa seuraavat puolitoista vuotta. Kansallisoopperasta äkkilähdön viime viikolla tehnyt pääjohtaja Raiskinen selitti eropäätöstään laitoksen tulevilla talousongelmilla, taitamattomalla hallinnolla ja talon taiteellisten saavutusten aliarvioimisella.

Raiskinen tiivisti eronsa hätähuudoksi oopperan puolesta. Raiskisen mukaan on kestämätöntä, että rahoitusongelmat uhkaavat johtaa irtisanomisiin ja lomautuksiin juuri kun oopperan toiminta on saatu normaaliksi.
(MTV3)

Kari Pyrhösen jutussa kuulet mikä Kansallisoopperan taloutta rassaa eniten ja miten ongelma aiotaan hoitaa. (Kesto 1 30 )

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme