Mainos
Mainos

Oopperalakon uhka jatkuu ensi viikkoon

Työkiistan taustalla on työnantajan tavoite saada joustoja taiteellisten ryhmien työaikoihin ja töiden järjestelyihin.

Kansallisoopperaa uhkaavan lakon kohtalo ratkeaa aikaisintaan ensi maanantaina.

Työriitaa sovitteleva piirisovittelija Esa Lonka kertoi illalla, että sovinnon hakemista jatketaan maanantaina kello 10.

Neljän vuorokauden mittainen lakko alkaisi keskiviikkona. Lakko koskisi niitä runsasta kolmeasataa oopperan työntekijää, jotka ovat järjestäytyneet Suomen Muusikkojen Liittoon.

Liitto jätti lakkovaroituksen 19. joulukuuta. Työkiista perustuu työnantajan tavoitteeseen saada joustoja taiteellisten ryhmien työaikoihin ja töiden järjestelyihin.

Muusikkojen Liitto ja Kansallisoopperaa edustava Suomen Teatterit ry. saavuttivat aiemmin neuvottelutuloksen, jonka henkilöstöryhmät ja Muusikkojen Liiton hallitus hyväksyivät. Kansallisoopperan hallitus ei kuitenkaan neuvottelutulosta allekirjoittanut.

Neljä esitystä peruuntuisi

Jos Kansallisoopperan taiteellinen henkilökunta menee lakkoon, peruuntuu yhteensä neljä ooppera- ja balettiesitystä.

Esittämättä jäisivät Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas -baletti 2.1. ja 4.1., sekä La Bohème 3.1. ja Madama Butterfly 5.1. Oopperasta kerrotaan, että nämä esitykset ovat lähes loppuunmyytyjä.

Jos työnseisaus toteutuu, pääsylipun peruuntuvaan esitykseen jo lunastaneet voivat vaihtaa lippunsa haluamaansa toiseen esitykseen, mikäli esityksessä on tilaa. Lunastettu lippu on mahdollista vaihtaa myös lahjakorttiin.

Yleisöä palvelevat Lippupisteen toimipaikat ympäri maan sekä Oopperan lipunmyynti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme