Mainos
Mainos

Oscar-palkinnot jaossa 84. kerran

Elokuva-alan vuotuinen supertapahtuma Oscar-gaala järjestetään ylihuomenna Los Angelesissa, kun Yhdysvaltain elokuva-akatemia jakaa palkinnot vuoden 2011 parhaille elokuville.

Eniten ehdokkuuksia ovat kahmineet Michel Hazanaviciusin ohjaama The Artist ja Martin Scorsesen ohjaama Hugo. Molemmat ovat ehdolla 10 kategoriassa.

The Artist on nykyelokuvien joukossa poikkeuksellinen, sillä se on musta-valkoinen mykkäelokuva. Sen tarina sijoittuu vuoden 1927 Hollywoodiin, äänielokuvan tulon aikoihin.

Hugo on puolestaan kolmiulotteinen draamaseikkailu, joka kertoo orvosta pariisilaispojasta ja hänen kuolleen isänsä mysteeristä.

Parhaan elokuvan palkinnosta kisaa kaikkiaan yhdeksän elokuvaa.

Parhaan miesnäyttelijän palkinnosta kilpailevat Demian Bichir, George Clooney, Jean Dujardin, Gary Oldman ja Brad Pitt.

Ehdokkaina naispääosan palkinnon voittajaksi on on muun muassa kaksi konkaria: Glenn Close ja Meryl Streep. Kolme muuta ehdokasta ovat nuoremman polven näyttelijät Viola Davis, Rooney Mara ja Michelle Williams.

Oscar-gaala järjestetään nyt 84. kerran. Palkintoja jaetaan yhteensä 24 kategoriassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme