Mainos
Mainos

Oscar-voittajat elävät pitempään

Jos elokuva-alan Oscar-palkinto ei teekään saajiaan kirjaimellisesti kuolemattomiksi, se näyttää pidentävän heidän ikäänsä. Kanadalaiset tutkijat ovat havainneet, että Oscar-voittajat elävät kauemmin kuin näyttelijäkollegansa.

Tilastojen perusteella esimerkiksi Julia Roberts, Al Pacino ja Meryl Streep voivat odottaa pitkää elämänkaarta. Aikakauslehti Annals of Internal Medicine kertoo, että Oscar-voittajat elävät keskimäärin neljä vuotta pitempään kuin vertailukohteiksi sopivat muut näyttelijät.

Aiemmin tutkimukset ovat osoittaneet, että sosiaalisen aseman ja keskimääräisen eliniän välillä on yhteys. Mitä parempi sosiaalinen asema ihmisellä on, sitä pitempään hän todennäköisesti elää. Nyt kanadalaiset tutkijat halusivat selvittää, päteekö tämä näyttelijöiden ammattikunnan sisällä.

Tutkimuksen otosryhmänä oli noin 1 500 näyttelijää, joista puolet oli saanut Oscarin tai ainakin oli ollut Oscar-ehdokkaan.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme