Mainos
Mainos

Oulun kaupungin seinäkukkaset esillä taidemuseossa

Yli 400 Oulun kaupungin taidekokoelmien teosta odottaa ulospääsyä varastojen pimennoista keskelle elämää ja ihmisiä.

Nämä toistaiseksi sijoittamattomat teokset ovat nyt esillä Oulun taidemuseon Seinäkukkasia-näyttelyssä. Kaupungin virastojen työntekijät voivat huhtikuun loppuun asti valita näitä teoksia kaupungin eri tiloihin. Ensimmäinen tilaisuus oli keskiviikkona, jolloin näyttely avattiin.

Kaupungin kokoelmiin on vuosien 1963-1999 välillä hankittu noin 1000 taideteosta. Runsas 560 teosta on sijoitettu kaupungin virastoihin ja laitoksiin, muut ovat olleet varastojen kätköissä. Suurin osa näistä töistä on oululaisten, Oulussa syntyneiden tai Pohjois-Pohjanmaahan liittyvien taiteilijoiden teoksia.

Kokoelman vanhimmat työt ovat 1940-luvulta ja uusimmat viime vuodelta. Grafiikan ja pienimuotoisten maalausten ohella kokoelma sisältää myös monumentaalisia, suuria ja moniosaisia teoksia. Niiden sijoittaminen yleisiin tiloihin vaatii suurta tarkkuutta. Mutta oikea teos oikeassa paikassa korostaa tilan luonnetta, tai arkinen työhuone voi piristyä sinne valitun teoksen voimasta, taidemuseon johtaja Ullamaria Pallasmaa kuvaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme