Mainos
Mainos

Outi Heiskanen ja Ralf Långbacka akateemikoiksi

Tasavallan presidentti on myöntänyt taiteen akateemikon arvonimen taidegraafikko Outi Heiskaselle ja teatteriohjaaja Ralf Långbackalle.

Heiskanen on moneen kertaan palkittu ja tunnustettu kuvataiteilija. Hän on myös näkyvä taitelijahahmo. Långbackan sanotaan jättäneen pysyvän jäljen Suomen teatterihistoriaan. Ohjaajana hän on työskennellyt sekä suurissa että pienissä ammattiteattereissa.

Akateemikon arvonimi voidaan myöntää erittäin ansioituneelle taiteenharjoittajalle. Samanaikaisesti akateemikon arvonimi voi olla korkeintaan kahdeksalla taiteenharjoittajalla. Taiteen akateemikoista kuolivat tänä vuonna teatteriohjaaja Vivica Bandler ja kuvanveistäjä Kain Tapper. Muut taiteen akateemikot ovat säveltäjä Erik Bergman, muotoilija Bertel Gardberg, elokuvaohjaaja Rauni Mollberg, kirjailija Paavo Haavikko, arkkitehti Juha Leiviskä ja kirjailija Veijo Meri.

Suomessa voi olla kerrallaan ainoastaan kahdeksan akateemikkoa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme