Mainos
Mainos

Päätalo-viikoilla jo satoja vieraita

Taivalkoskella meneillään olevan Päätalo-viikon tapahtumat ovat keränneet viikon puolivälissä noin 800 kävijää.

Varsinaista väenrynnistystä odotetaan kirjailija-professori Kalle Päätalon nimikkoviikon lopussa järjestettävään toritapahtumaan sekä pääjuhlaan, johon myös rouva Leena Päätalo osallistuu.

Järjestäjät arvioivat, että sunnuntaihin saakka kestävät tilaisuudet keräävät yhteensä 3000-4000 osanottajaa. Päätalon lapsuudenkodissa Kallioniemessä vieraili maanantain ja eilisen aikana vajaat 500 ihmistä. Kesäkuun alusta avoinna olleen Kallioniemen on kuukauden kuluessa ehtinyt nähdä lähes 2000 ihmistä.

Päätalo-viikkoa vietetään tänä kesänä toista kertaa suosikkikirjailijan poismenon jälkeen.. Kalle Päätalo osallistui tapahtumiin itse vuodesta 1979 lähtien, jolloin tilaisuuksia alettiin järjestää. Päätalo-instituutin johtajan Osmo Bullerin mukaan Päätalo-viikko ei näytä näivettymisen merkkejä.

-Kymmenisen vuotta sitten Taivalkoskella pohdittiin, että mahdetaankohan vuonna 2000 vielä järjestää Päätalo-viikkoa. Nyt eletään jo vuotta 2002, ja tapahtuma on vain paisunut, Buller kertoo.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme