Mainos
Mainos

Panu Rajalan Waltari-teokselle vihdoin palkinto

Kirjailija ja kirjallisuudentutkija Panu Rajala on saanut Lauri Jäntin palkinnon kirjastaan Unio mystica - Mika Waltarin elämä ja teokset (WSOY). Merkittävän suomenkielisen tietokirjan tekijälle myönnettävä palkinto on suuruudeltaan 15 000 euroa.

Palkitsijoiden mielestä Rajala on teoksessaan tavoittanut yhteyden ja ymmärryksen, joka kirjailijaelämäkerroissakin on harvinainen.

- Rajala punoo taitavasti yhteen Waltarin laajan ja moninaisen tuotannon ja hänen elämänvaiheensa hurmioineen ja kriiseineen.

5000 euron suuruiset kunniamaininnat annettiin Raimo Hakolalle ja Juha Pakkalalle teoksesta Kristinuskon ja juutalaisuuden juuret - Arkeologian näkökulmia (Kirjapaja), Anu Hopialle teoksesta Kemiaa keittiössä (Nemo), Helena Petäistölle teoksesta Tee teematka (Tammi) sekä Markus Varesvuolle ja Pertti Koskimiehelle teoksesta Selviytyjät - Lumen ja jään linnut (WSOY).

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme