Mainos
Mainos

Peruskoulun oppilailta oma esitys Kansallisoopperaan

Peruskoulun kymppiluokkalaiset ovat tehneet Kansallisoopperaan oman tanssi- ja musiikkiesityksen.

Nyt oopperan Alminsalissa nähdään X-Graders-esitys, jossa peruskoulun kymppiluokkalaiset kertovat tarinansa tanssien ja laulaen. Tanssija-koreografi Sami Saikkosen vetämänä nuoret ovat oppineet esiintymistaitojen lisäksi ryhmätyön pelisääntöjä.

Helsingin opetusvirasto ja oopperan lasten ja nuorten toiminnan osasto halusivat hankkeella vaikuttaa myönteisesti lisäluokkalaisten opiskeluun.

Pelisäännöt ovat olleet tiukat: alun perin kolmenkymmenen hengen ryhmä supistui kymmeneen. Myöhästelijät ja ryhmätyön säännöistä piittaamattomat saivat mennä.

- Sillä tavalla opitaan se, että jos elämässä haluaa jotain, se pitää tehdä ja sitä pitää tavoitella, kertoo Saikkonen.

Suomen Kansallisooppera tavoittaa lasten ja nuorten toiminnallaan vuosittain 30 000 koululaista ja päiväkotilasta.

X-gradersissä nuoret kertovat oman tarinansa, ja miksi he ovat kymppiluokalla. Useimmilla ei ole esiintymiskokemusta, jotkut ovat harrastaneet tanssia.

Myös ääni- ja valotekniikan hoitavat kymppiluokkalaiset ammattilaisten avustamina.

Sekä kymppiluokkalaiset että oopperan ammattilaiset oppivat toistensa maailmasta, millä on merkitystä, kun kilpaillaan ihmisten ajankäytöstä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme