Mainos

Pieni Suomi yhdistetään Helsingin kaupunginteatteriin

Teatteri Pieni Suomi yhdistetään osaksi Helsingin kaupunginteatteria. Ennen tätä teatterin talous terveytetään niin, että lähes puolet sen työntekijöistä irtisanotaan. Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi saneeraus- ja yhdistämissuunnitelmat maanantaina.

Pienen Suomen on sanottava irti 11 henkeä ennen toimintojen siirtämistä. Pienessä Suomessa työskentelee nyt 24 vakituista työntekijää. Heistä 13 siirretään kaupunginteatteriin. Teattereiden yhdistämisen on määrä toteutua syksyllä 2001.

Kaupunginteatteriin siirtyvistä Pienen Suomen henkilöistä kaksi kuuluu hallinnolliseen, kuusi tekniseen ja viisi taiteelliseen henkilökuntaan. Taiteellisesta henkilökunnasta neljä on näyttelijöitä. Lopullisesti yhdistämisestä päättävät Pientä Suomea ylläpitävä Lasten- ja nuortenteatterisäätiö sekä Kaupunginteatteria ylläpitävä Helsingin teatterisäätiö.

Käytännössä kaupunginhallituksen sanalla on ratkaiseva painoarvo, sillä kaupungin edustajilla on enemmistö kummankin säätiön hallituksessa.

Vuodessa yhä 4-5 ensi-iltaa


Kaupunginhallitus haluaa, että lasten- ja nuortenteatteritoiminnan jatkon turvaamista selvittäneen työryhmän toimenpide-ehdotuksia noudatetaan. Työryhmä ehdottaa, että Kaupunginteatteri ja Pieni Suomi jo nyt ryhtyvät yhdessä suunnittelemaan ohjelmistoa. Työryhmä edellyttää, että lasten teatteritarjonta säilyy määrällisesti vähintään nykyisessä laajuudessaan Helsingin kaupunginteatterissa. Se tarkoittaa vähintään 4-5:tä ensi-iltaa vuodessa.

Jos yhdistyminen toteutuu, lastenteatteria pyörittää Kaupunginteatterissa erillinen johtoryhmä, joka on teatterinjohtajan alainen. Helsingin kaupunginhallitus edellyttää, että uudelle lasten- ja nuortenteatteriyksikölle turvataan riittävän itsenäinen asema.

Kaupunginteatterin tilojen lisäksi esityksiä pyritään järjestämään esimerkiksi Aleksanterin teatterissa. Edellytys myös on, että koko Kaupunginteatterin näyttelijäkaarti on käytettävissä lastenteatteriin.

-Yhdistymisen toteutuessa opetusministeriö on luvannut Pienen Suomen ja Kaupunginteatterin tuet yhteensä Kaupunginteatterin käyttöön, jolloin rahoituspohja lastenteatterin tukevalle tulevaisuudelle on turvattu, tähdentää työryhmään kuuluva entinen apulaiskaupunginjohtaja Antti Viinikka.

Alijäämä yli 700 000

Pienen Suomen tilanne on taloudellisesti huono. Sen viime vuoden alijäämä oli yli 700 000 markkaa, ja tämän vuoden alijäämä on ennakoitu noin puoleksi miljoonaksi markaksi.

-Valtio, joka kaupungin ohella tukee lastenteattereita, on kieltäytynyt antamasta penniäkään lisää tappioihin. Näin ollen työryhmän oli etsittävä ratkaisuja, joiden avulla lastenteatteritoiminta voidaan vähintään nykyisessä laajuudessaan turvata.

Muistiossa ehdotetaan myös, että lapsille järjestetään vastaisuudessa pedagogista teatterivalmennusta. Yhteistyössä olisivat mukana lastenteatteripalveluita tuottavat teatterit, kaupungin kulttuuriasiainkeskus ja opetusvirasto.
(STT)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot