Mainos
Mainos

Pohjois-Pohjanmaa säilöö kulttuuriperinnön digitaaliseen muotoon

Pohjois-Pohjanmaalla aloitetaan laaja eri tahojen yhteinen Maa Ponteva -hanke, jonka tarkoituksena on luoda malli alueellisen kulttuuritiedon tallentamiseksi digitaaliseen muotoon. Hankkeen uskotaan edistävän maakunnan kulttuuriperinnön näkyväksi tekemistä ja hyödynnettävyyttä.

Hankkeen takana on Oulun yliopiston koulutus- ja tutkimuspalvelut. Hanketta pidetään perusteltuna, koska alueelta nouseva tarinan kerronta, paikallishistoria, taide ja kulttuurimiljööt ovat keskeinen perusta esimerkiksi alueelliselle elokuva- ja mediatuotannolle tai matkailutuotteiden kehittämiselle.

Hyvän sysäyksen kulttuuri- ja alueimagon kehittämiselle on jo antanut Pohjois-Pohjanmaan liitossa tehty selvitys Pohjois-Pohjanmaan alueen, kulttuurin ja identiteetin muodostumisesta. Työtä jatketaan nyt kulttuuriperinnön digitointihankkeella, joka mahdollistaa entistä paremmin myös tutkimustiedon hyväksikäytön, yliopistosta kerrottiin. (STT)

Kuvia ja tietoa Pohjois-Pohjanmaasta, maakunnan liiton sivuilta

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot