Mainos
Mainos

Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinto Mari Boinelle

Pohjoismaiden neuvoston tämän vuoden musiikkipalkinto on myönnetty. Palkinnon sai norjansaamelainen Mari Boine.

- Boine on pohjoisen ylvään musiikkiperinteen uudistajia. Se on Pohjoismaiden neuvoston mielestä palkitsemisen arvoinen asia, kuuluvat perustelut, jossa Boinea kuvataan yhdeksi uuden saamelaisen musiikin tiennäyttäjistä.

- On selvää, ettei Boinen musiikki suostu lokeroitumaan tiettyyn musiikinlajiin. Lähtökohtana on saamelainen joiku, mutta hänen musiikissaan on tyylillisiä kosketuskohtia afrikkalaisrytmeihin, maailmanmusiikkiin sekä rokkiin ja funkiin. Assosiaatiot musiikillisesta täytekakusta eivät kuitenkaan osu oikeaan. Kieli käy helposti kömpelöksi ja yleistäväksi, kun yrittää kuvata Mari Boinen musiikkia ja saada siitä otteen kuin korjaisi kelloa rukkaset käsissä.

- Juuri sen vuoksi hänen taiteensa onkin niin tärkeää. Se viitoittaa uusia reittejä musiikin maisemaan.

Pohjoismainen musiikkipalkinto on arvoltaan 35 0000 Tanskan kruunun eli noin 47 000 euroa. Boine ottaa palkintosumman vastaan palkintosumman Pohjoismaiden neuvoston istunnon yhteydessä Oslossa lokakuussa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme