Mainos
Mainos

Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkintoehdokkaat julki

Pohjoismaiden musiikkipalkinto myönnetään tänä vuonna säveltäjälle. Suomen ehdokkaat ovat Kimmo Hakola teoksella Kvintetti klarinetille ja jousikvartetille vuodelta 1997 sekä Kaija Saariaho teoksella Lonh, sopraanolle ja elektroniikalle vuodelta 1996. Ahvenanmaan edustaja on Jack Mattson, joka kilpailee musiikkinäytelmään Katrina vuonna 1997 säveltämällään musiikilla.

Ehdokkaita on yhteensä kaksitoista. Kustakin viidestä Pohjoismaasta tulee kaksi edustajaa ja lisäksi Färsaarilta ja Ahvenanmaalta yksi molemmista. Palkinnon saajan valitsee Pohjoismainen musiikkikomitea Nomus syyskokouksessaan. Päätös julkistetaan Pohjoismaiden neuvoston istunnon yhteydessä Tukholmassa 8.-11. marraskuuta. Palkinto on 350000 Tanskan kruunua eli noin 280 000 markkaa.

Tunnustus luovutetaan 6.-8. maaliskuuta Kööpenhaminassa. Suomea Nomuksen palkintolautakunnassa edustaa pianotaiteilija Gustav Djupsjöbacka ja Ahvenanmaata musiikkikoulun rehtori Marcus Boman.

Pohjoismaiden musiikkipalkinto on perustettu vuonna 1965. Vuonna 1990 säännöt muutettiin: palkintosumma nostettiin kirjallisuuspalkinnon tasolle, palkinnosta tuli jokavuotinen ja myös esittävät säveltaiteilijat pääsivät mukaan. Nykyisin säveltäjä ja taiteilija palkitaan vuorovuosina. Viime vuonna Pohjoismaiden musiikkipalkinnon sai kapellimestari Leif Segerstam.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot