Mainos
Mainos

Pohjoismaista taidetta Tukholman modernin taiteen museossa

Tukholman Moderna Museetissa on avautunut toinen osa 1990-luvun taidetta esittelevästä näyttelytrilogiasta. Organising Freedom -näyttely esittelee uutta pohjoismaista taidetta. Näyttelyn teemana on vapaus.

Taideteokset on järjestetty näytteille sen mukaan, miten ne ilmaisevat yhteiskunnallista, eksistentialistista ja henkistä vapautta. Näyttelyn nimi tulee islantilaisen laulajan Björkin laulun säkeistä "Thought I could organize freedom/How Scandinavian of me", "Ajattelin voivani järjestellä vapauden/Miten skandinaavista minulta".

Esillä on yli 20:n taiteilijan maalauksia, veistoksia, valokuvia, elokuvia, videotöitä sekä ääniteoksia. Taiteilijat ovat Tanskasta, Ruotsista, Islannista, Norjasta ja Suomesta. Useimmat heistä ovat tehneet läpimurtonsa viime vuosikymmenellä, ja monet ovat tunnetumpia muualla maailmassa kuin koti- tai naapurimaissaan.

Suomalaistaiteilijoita näyttelyssä ovat Eija-Liisa Ahtila, Jouko Lehtola, Esko Männikkö ja Fanni Niemi-Junkola. Näyttelysarjan ensimmäinen osa Efter Muren (Muurin jälkeen) esitteli itäeurooppalaista taidetta ja kulttuuria Berliinin muurin murtumisen jälkeen.

Kolmannessa, 6. toukokuuta avautuvassa Tänk om -näyttelyssä pohditaan arkkitehtuurin ja muotoilun rajoja. Organising Freedom on avoinna 9. päivään huhtikuuta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme