Mainos
Mainos

Poikkeuslupa pokkariyhteistyölle tiukin ehdoin

Kilpailuvirasto on myöntänyt poikkeusluvan neljän kustannusyhtiön Taskukirja Loisto Oy:ssä harjoittamalle yhteistyölle. Ehdollinen lupa on voimassa kolmen vuoden ajan. Lupa raukenee 15.10.2005.

Loiston omistajia ovat Gummerus Kustannus Oy, Kustannusosakeyhtiö Otava, Kustannusosakeyhtiö Tammi ja Werner Söderström Osakeyhtiö. Poikkeuslupa päätettiin myöntää hakijoiden merkittävästä markkina-asemasta huolimatta määräajaksi, jotta suomalaiset taskukirjamarkkinat voisivat kehittyä edelleen. Poikkeuslupaa rajoitetaan kuitenkin kilpailun turvaamiseksi useilla ehdoilla.

Yhtenä ehtona on se, että osakasyritysten edustajat eivät saa toimia Loiston hallituksessa, vaan hallituksen jäsenten on oltava osakasyrityksistä riippumattomia asiantuntijajäseniä. Järjestelyssä mukana olevien on lisäksi muun muassa selvitettävä Kilpailuvirastolle vuosittain, miten kilpailu taskukirjamarkkinoilla toimii.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot